Elektrik telleri akü gibi kullanılabilir mi?

0
3215

Nasıl yani bildiğimiz sokağımızdaki direkler ile taşınan elektrik hattını akü gibi mi kullanacağız ? Evet bunu gerçekten yapabiliriz. Nasıl olduğunu şimdi ve özet bir şekilde anlatacağım. Durumu netleştirmek için mahsuplaşma konusunu kısaca anlatayım ve en çok sorulan soruları cevaplayayım. Elektrik telleri akü gibi kullanılabilir mi yoksa kullanılamaz mı siz karar verin

Mahsuplaşma nedir ?

Ne aldın, ne verdin hesaplaşmasıdır. Artıların eksilerin toplanmasıdır. Sonuçta alacaklı mı yoksa borçlu mu olacağını belirleyen şeyin adıdır mahsuplaşma.

Mahsuplaşma versiyonlarından bahsedelim

Para örneği üzerinden anlatacağım ( buradaki para şebekeden aldığınız kWh enerji )

Saatlik mahsuplaşma : 5 TL aldın bir saat içinde borcunu ödemelisin.

Aylık Mahsuplaşma: 5 TL aldın bir ay içinde istediğin zaman ödeyebilirsin

Yıllık Mahsuplaşma : 5 TL aldın yıl içinde istediğin zaman ödeyebilirsin

aküler bir zorunluluk değil bir tercihtir. Şehir şebekesi akü gibi kullanılabilir

Şehir şebekesi elektrik telleri nasıl akü gibi kullanılıyor  ?

Bugün yönetmelikler diyor ki ben sana 100 kWh enerji verdim bunu bana bir ay içerisinde üret ve elektrik hattıma gönder. Mesela siz bir ayda 150 kWh üretirseniz 50 kWh fazlanız olur bunu satarsınız.

Yani elektriği gece mi ürettin , gündüz mü ürettin önemi yoktur! İstediğiniz kadar tüketim yapın, bir aylık süreçte güneşten veya rüzgardan üretip borcunuzu ödeyebiliyorsunuz. Yani bir başka değişle bu durum; şehir şebekesini akü gibi kullanmak oluyor.

Şebeke bağlantılı güneş enerjisi negatif özellik

Aslında bu bir zorunluluk olduğu için böyle en başta söyleyeyim. Elektrikler giderse bu sistem durmak zorunda güvenlik nedeniyle. Şehir şebekesi nadiren kesiliyor diyorsanız bu durum sizin için sorun olmayacaktır.

https://www.keremcilli.com/solar-aku-cesitleri-fiyatlari/

Elektrik faturasında sürprizlere yer yok

Youtube videolarımızın altına çok fazla yorum yapılıyor malum bir video var , vatandaş güneş enerjisi yatırımı yapmış ama dağıtım bedeli çok fazla gelmiş. Korkmayın , en baştan doğru firmalarla buluşup doğru başvuru çeşidi ile dağıtım şirketinin kapısını çalarsanız sorun olmaz.

Zaten her şey yasal ve güvence altında. Dağıtım şirketi ben senden elektrik almıyorum diyemiyor. Vergi muafiyetiniz var vergi ödemiyorsunuz . Dağıtım bedeli veriş yönünde yoktur.( ondan da muafsınız) çekiş ( eve doğru aldığınız her kWh için dağıtım bedelinin yarısı ödeniyor) yani avantajlı bir yapı var . Daha iyi olabilir mi? Elbette.. Ancak şuanki yapı budur. Kendi ihtiyacını karşılamak için uygun sistem kurmak en avantajlısıdır.

Ne zaman akü kesinlikle gerekir

Hiçbir zaman elektriğinin kesilmesine tahammülünüz olmayan bir cihazınız varsa evde , mesela bir server elektriği hiç kesilmemeli diyorsanız o zaman akü şart. Ama diğer durumlarda akü bir opsiyondur. Dağ başında şebekenin olmadığı bir yerde yerleşim düşünüyorsanız evet akü zorunluluktur. Ama iyi hesaplanmalı kurulacak sistem . Aman dikkat diyelim.

güneş enerjisi aylık mahsuplaşma ile şehir şebekesi akü olarak kullanılabilir

profesyonel firmalar ile sizleri ücreti karşılığında buluşturabiliriz. Gelen teklifleri anlamanız için teknik danışmanlık sunabiliriz. detaylar için https://www.technicall.com.tr/gunes-enerjisi-teknik-danismanlik-hizmeti/

Faydalı Linkler

https://www.enerjiportali.com/lisanssiz-elektrik-uretim-sektorune-yonelik-onemli-degisiklikler-yapildi/ https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-0-0-1160/elektrik-piyasasinda-lisanssiz-elektrik-uretimi-

Beğenerek takip edebilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz