Çağrı merkezimize her dönem çok sorulan , özellikle elektrik zamlarının ardından daha da fazla araştırılan konu : “ bir evin ihtiyacı solar enerji maliyeti nedir ?” . Bu sorunun direkt bir cevabının olmadığını en başta söyleyerek başlamak istiyorum. Düşünün bir araba alacaksınız galeriye gittiniz “ben araba istiyorum” dediniz. Hangi sınıf araba ? motor gücü ? otomatik mi , manuel mi ? birçok detay olduğunu biliriz az çok … Güneş enerjisi konusunda da evime solar enerji yaptıracağım , hangi ev ? tüketimi ne kadar ? akşamları da güneşten elde edilen enerjiyi mi kullanmak istiyorsunuz ? şebekeye enerji satmayı düşünüyor musunuz ? sadece fatura düşürme odaklı bir güneş enerjisi mi ? Enerji fazlasıyla su ısıtmak istiyor musunuz ? bulunduğunuz bölgede şehir şebekesi var mı ? gibi sorular sorulmalıdır. Güneş enerjisi konusuna ilgi duyan kişileri sadece akülü sistemler varmış gibi yönlendirmek yanlıştır. Güneş enerjisinden elektrik üretimi için solar enerji maliyeti kullanılan ekipmanlara göre değişkenlik gösteriyor.
Aküler yatırım maliyetini yukarı çekiyor
Her ne kadar akü fiyatları aşağı yönlü seyretse de , akülü bir sistem tasarımı kafamızdaki bütçe ile uyuşmazlık gösterebiliyor. Yanlış anlaşılmasın akülü sistemlere karşı değilim aksine her evde bir akü grubu olacağına inananlardanım. Akü olmalı ama ne zaman ? mesela yerleşim yerinden çok uzaktasınız, şebeke bulunmuyor. Bu durumda mecburen akü tasarımımızın içerisinde olmalı . Akülü sistemi kullanmak ayrı bir meziyet gerektirir söylemek zorundayım . Yani akülü bir solar sistem kurduktan sonra, şebeke gibi rahatça tüm yüklerinizi açmamalısınız ( aküleriniz çabuk bitebilir,zarar verebilir )
Solar sistemlerde algı: Akü mutlaka olmalı(?)
Hayır aküsüz sistemler tasarlanabilir. Burada sizin ne yapmak istediğiniz çok önemli. Mesela ben şuan evimin çatısına 6 Kw AC kapasiteli bir güneş enerji santrali kuruyorum. Evimin elektrik ihtiyacını karşılamak ve fazlasını satmak üzerine tasarlanmış bir solar enerji sistemi . Mesela bu sistemde şuan bir akü yok ! Yarın şartlar uygun hale gelirse , fiyatlar düşerse akü entegre etmeyi düşünebilirim.
Güneş Enerjisi Fiyat konuşalım biraz
Ortalama 8-10 kwh tüketimi olan bir ev 130-150 TL gibi bir fatura ödemektedir. Kuracağınız solar sistem ile bu tüketimin istediğiniz kadarını güneşten sağlamanız mümkündür. Örneğin 1 adet solar panel alsanız (330Wp) ve onu dönüştürücü mikro inverter ile günde 1- 1.5 kwh elektrik üretmeniz mümkündür. ( tabiki kullandığınız panele göre ,bulunduğunuz yere göre kurulum şartlarına göre vb. değişkenlik gösterir) Bir adet panel bile faturanızı aşağı çekecektir.
Mikro inverter fiyatları yüksek olabilir yaklaşık 200 Euro gibi ( birkaç ay önce fiyat almıştım ) (yurtdışı fiyatları çok daha makul ,imkanınız varsa getirilebilir. Bunun yerine uygun fiyatlı inverter ( bu konuda youtube videosu çekmiştim https://youtu.be/zWBMYrfqc5s ) Bu cihaz için akü almanız gerekecek ancak toplam maliyet açısından bakıldığında 1500-2000TL gibi bir cihaz masrafınız olur. İlk önce bir adet sonra attırabileceğiniz Solar panel 700-800 TL bandında fiyat olur. Akü kapasitesine göre fiyat değişkenlik gösterir. Akü fiyatları konusunda inceleme yapmıştım https://youtu.be/s4NcXXTH3IM 1000 TL mi veya fazlası mı artık size kalmış. Yukarıda yazdıklarım eviniz için ciddi anlamda avantaj sağlayacak güneş enerji sistemleridir. Bu uygun fiyatlı inverter genelde 1000watt lık şarj ünitesine sahip yani fazla panel bağlamanız mümkün. Solar panel sayısını arttırdıkça şebekeden aldığınız elektrik azalacak !! ( tabi rastgele bağlantı yapmıyoruz uygun fiyatlı inverter videosunda detayları belirttim )
Daha ucuzu yok mu ?
Daha ucuz ürün, araştırmak lazım internette her an her şey olabiliyor. Fiyatı düşürmek için panel gücünü düşürmek gerek , o zaman da üreteceğiniz enerji düşer . Yurtdışından mikro inverter uygun fiyatlı alınabilir 100 dolar civarı ürünler olduğunu sizde Google a sorarak bulabilirsiniz. Akü gerekmez, solar panel ve mikro inverter hepsi bu . Mikro inverter çıkışı direkt 220 V AC vermektedir. Yaşayan bir ev ise (yani içerisinde gündüz birileri var ise , 250-300 Wp lik bir solar panel bile faturanıza yardımcı olur . Toplamda 1500 -2000 TL verip az da olsa faturanız düşebilir.
Gelen elektrik faturanızda tüketiminiz yazar , özellikle gündüz ne kadar tükettiğinizi de görebilirsiniz. İşte kuracağınız basit solar sistem bu rakamları aşağıya çekecektir.
Yukarıdaki örnekte yaklaşık 30 Kwh gibi aylık bir üretiminiz olacaktır güneşten bedava ! Faturanıza 200-250 kwh gibi toplam tüketimizden -30 kwh gibi güzel bir indirim sağlamış olacaktır.
Örnek fatura üzerinden konuşalım ; gündüz tüketim 167 kwh (3 aylık ) ve puant dönemin (116 kwh’in belli bir kısmı ) güneş enerjisi tarafından karşılanabilir , 300wp lik bir panel ile ayda 30kwh , 3 ayda toplamda 90 kwh avantaj sağlayabilirim. ( 167 + 116 – 90 )
Solar Enerji maliyeti bir bütündür
güneş enerjisini 20-25 yıllık bir süreç olarak bakmak ve yatırımı bunu düşünerek kararlaştırmak en doğrusu olacaktır. Sadece maddi olarak değil , aynı zamanda CO2 salınım azaltımı ile çevre dostu enerji üretimi ve tüketim yaptığınız yerde üretim yaptığınız için en verimli enerji noktası olmak, hem size hem ülkemize katkı sunacaktır.
Sonuç : Güneş enerjisi sistemi tek çeşit değildir
Güneşten elektrik üretme konusunda birçok senaryo ve birçok ekipman bulunmaktadır. Maalesef piyasa sizi sadece belirli sistemlere yönlendirmektedir. Güneş enerjisi ürünleri satın almadan önce sizin ihtiyacınız ile ne kadar örtüştüğünü mutlaka araştırmanızı tavsiye ederim. Hem sizin ihtiyacınıza uygun olmayan hem de cebinizden daha fazla para çıkmasına neden olabilecek solar sistemler sizi temiz enerjiden soğutmasın.
Güncelleme güneş enerjisi maliyeti mayıs 2022
Güneş enerjisi ekipmanlarının birim fiyatlarındaki artış ile birlikte doların artması kW başına birim maliyetleri de yukarı yönde değişti. Her kW kapasite için 1200-1400 dolar civarında yatırım yapmanız gerekecek. Örneğin 10 kW kapasite yaklaşık 2500TL gibi aylık faturayı ortadan kaldırabilir.(yıl ortalaması) bu yatırımın bedeli 12000$ ile 14000$ arasında değişecektir. Kullanılan ekipmanların kalitesi işçilik vb sebeplerle fiyatlarda değişkenlik görülmektedir. Kurmak istediğiniz kapasite 3-5 kW civarında ise birim maliyeti daha da fazla olacaktır.
Güncelleme 01.01.2023
maliyetler ile ilgili güncel videomuz hazırlanıyor. Bu aşamada yıl sonu itibariyle yapılan yeni düzenlemeler , 1 kWh elektrik fiyatı , elektrik dağıtım bedelindeki artış , lisanssız elektrik üretimi dağıtım bedeli artışı gibi konuları hap bilgi şeklinde tek bir video makalede birleştirdik faydalı olacaktır.
Neticede ” solar enerji maliyeti ne kadardır ” cevabını vermiyorsunuz .
Ben vereyim .
Ayda 500 kwh yılda 6.000 kwh kullanıyorsanız , İstanbul’daysanız
5 kw lık bir solar santral size 6.000 kwh/yıl enerji verir .
Ama dikkat bunun % 14 ünü temmuzda, % 2 sini ise ocakta verir.
Diğer aylar % 14 ile % 2 arasındadır .
Akülü sistemlere hiç bakmayın . Felaket .Hem pahalı, hem bakımı zor .
Siz 5 kw yerine 4 kw lık bir sistem kurun ve yılda 4.800 kwh enerji alın .
Dikkat fazla enerjiyi enerji şirketi sizden 31 kuruşa alıyor . tarken ise 62 kuruşa satıyor . Satmakla para kazanmak imkansız . Tam tersine satarak zarar edersiniz.
Elde ettiğiniz enerjinin hepsini ne kadar çok kullanırsanız idareye 62 kuruş ödemekten kadar kurtulursunuz .
Şimdi yılda 4.800 kwh enerjiye yılda 0.62 den 4.800 x 0,62 = 2,976 TL ödersiniz .
Şimdi 4 kw lık bir solar santralı herşey dahil formaliteler dahil , kdv dahil
4.000 $ a kurarsınız. Bu da 4.000 x 5.50 TL/$ = 22.000 TL eder.
Yani 22.000 / 2.976 = 7.4 yıllık elektrik parasını peşin öderseniz hayat boyu elektriğe para ödeezsiniz .
Burada ama bir gimick var . Gelecek sene elektrik 70 kuruş, sonra 100 kuruş, sonra da 130 kuruş olursa 7.4 yerine 3-4 yıllık elektrik arasını peşin vermiş olursunuz . Yani solar işi çok cazip olur
Bir an evvel yaptırın .Ama İYİ BİR FİRMA BULUN BU FİATA ISRAR EDİN AKSİ HALDE HEM KÖTÜ ŞİRKETTİR HEM DE PARA PEŞİNDE OLAN BİR ŞİRKETTİR UZAK DURUN .
Yorumunuz yazıdan daha bilgilendirici oldu benim için. Peki marka olarak hangi markalar daha güvenilir ve stabildir.
Bu panellerin ve sistemin bakimi varmi bu paneller ömür boyu kulaniliyormu
Panllerin ömrü kac yıl
Merhaba Davut Bey , panellerin bakım maliyetleri oldukça düşüktür.. kullanım ömrü olarak 25 yıl düşünülebilir .. sonrasındada üretmeye devam edeceği belirtiliyor bu konudaki makalemi okuyabilirsiniz https://www.keremcilli.com/tag/solar-panel-etiketini-anlamak-panel-etiketindeki-degerler-nedir/ saygılarımla
Helal cidden kimse ağzını açıp yaklaşık şu kadar masraf var demiyor. Bu dediğiniz fiyata projelemdirme kontrüksiyon cart curt her şey dahil mi
Merhaba bizim 4+1 dublex ev için düşünüyoruz dolap çamaşır bulaşık makinası klimalar yani bütün elektrik gideri için fiyat alabilirmiyim şimdiden teşekkürler.
Merhaba Kezban Hanım , güneş enerjisinde fiyat verebilmek adına elektrik faturanızdan yola çıkmak daha doğru olur .. Şebeke bağlantılı sistemlerde elektriğin yetmemesi gibi bir durum söz konusu olmaz güneşten üretilen yetmediği durumda ev şebekeden enerji alır bu konuyu daha net anlamak için gerçek bir uygulama ve üretim rakamlarının olduğu video makalemizi inceleyebilirsiniz https://www.keremcilli.com/gunes-enerjisi-gercek-uretim-verileri-06-2020/ ücreti karşılığında sizleri kurulum yapan firmalarla buluşturabilir gelen tekliflerin değerlendirilmesi noktasında teknik danışmanlık hizmeti sunabiliriz.. saygılarımla
Sık elektrik kesilen bir yerde yaşıyorum (12-18) saat gibi ve elektrikle ısınıyorum kesintiler kış aylarında çok zorluyor. Böyle bir sistem kurarak şebekeden bağımsız evi idare edebilirmiyi?
Tesekkurler
Verdigiz bilgiler icin tesekkur ederim
Degerli Yorumcular,
Yukarida verilen 1000 $/Kwh bugün piyasada bu işi yapan ve çözüm ortağı pazarlamasını yapan platformların aşırı karlı fiyatıdır. Bu fiyatları 850 Dolar a kadar düşürmeniz rahatlıkla mümkün hatta altına. Son tüketici olarak bu konuda piyasayı zorlayalım lütfen.
Ülkede her esnaf yamyam olduğu için bu sektördede aç oğlu açlar . 5 katı fiyat mi olur
Merhaba ,
dediğiniz türden firmalar olduğu gibi işini doğru düzgün yapan firmalarda bulunmakta . 5 kat fiyat olur mu demişsiniz .. olmaz…
Ben 20 m2lik duragima yaptirmak istiyoum
Semaver
Televizyon
Ugur marka su dolabı
Tost makinesi
Klima
Led tabela
Işıklandırma var
teklifi ogrenmek istiyoum
Merhaba Sidarhan Bey , bu bilgilerle sistem tasarımı mümkün olmaz , çünkü bu ürünlerin herbiri farklı farklı güçler tüketebilir. bu konuda bir videomuz var izlemenizi öneririm .. https://youtu.be/mzql-UxiXNw saygılarımla
sadace ısıtma için ufo klima kullanmak istiyorum kac panel kullanilir fiyat bilgisi verirsiniz
Sidarhan Bey merhaba akülü sistem önermem , eğer şehir şebekesi varsa aküsüz sistem kurabilirsiniz . bu konuda bir videomuz var size fikir verecektir saygılarımla https://youtu.be/z-XlIw3lr1c
Ben iş yerime düşünüyorum şuan kullanım 15 kw toplam olarak peki işyerime nekadar maliyet olur
Merhaba Yasin Bey 15kwh günlük ortalama tüketiminiz varsa yaklaşık olarak 4 kw kapasiteli bir sistem yeterli olacaktır. maliyet konusunda videomuzu izleyebilirsiniz https://youtu.be/z-XlIw3lr1c saygılarımla
iyi günler ben evimde kullamak istiyorum ama benim için klima buz dolabı çamaşır makinası çalışması yeterli bununla ilgili bana maliyet ne çıkar acaba teşekkürler
Süleyman Bey merhaba , bu bilgiler ile size bir sistem fiyatı verilmesi mümkün değildir. bu konudaki videomu izlemenizi rica ederim . https://youtu.be/mzql-UxiXNw ve naçizane tavsiyem eğer şehir şebekesi varsa aküsüz bir güneş enerji sistemi kurmanızdır.. saygılarımla
emeğine sağlık
yorumunuz için teşekkür ederim saygılarımla
İki katlı evim var a dan Z ye herşey elektiriklen çalışıyor aylık ödemem en az 700 TL bende düşünüyorum iki kat için ne önerirsiniz siz bu işi yapıyorsanız guruselim
merhaba Mehmet bey , konuyla ilgili şebeke bağlantılı sistem öneririm veya hibrit cihaz.. bu konuda sizi profesyonel kurulum firmalarıyla ücreti mukabilinde buluşturabilir teknik danışmanlık sağlayabiliriz
Merhaba 7,5 kW dalgıç pompa çalıştırabilir sistem (tarla sulaması için) ortalama fiyat ve kaç panel kullanmam gerekir
Merhaba Hakan Bey, tarla sulama konularında solarenerjiburada.com sayfasına yazabilirsiniz
142 daireli sitemizin aydınlatma ve süs havuzuna kurmak istiyoruz ne önerirsiniz maliyet ve santralde toplan 120 ampül 5 adet ledli projektör bir süs havuzu motor ve fıskiyesi
Merhaba Ercan Bey ,
bu konuyla ilgili sizlere profesyonel destek sunabiliriz.. şebeke bağlantılı sistemlerde akü yoktur ve yüklerin kaç kw olduğununda önemi yoktur… gücü mertebesinde destek olur .. videomuzu izlerseniz hoşunuza gidecektir bu fikir https://youtu.be/DZIR5i-oyWk saygılarımla .. bu konuda sistem kurmak istersenizde destek@technicall.com.tr adresimize faturanız çe çatı alanlarını göndermenizi rica ederim .. sonrasında süreçlerin nasıl olacağını telefonda konuşabiliriz… saygılarımla
Ben iş yerime kurmak istiyorum ortalama günlük 45 kw elektrik tüketiyorum aylık 1300 veya 1400 tüketiyorum bunu şebeke bağlantılı fiyatı ne olur
Mustafa bey şartlara göre detaylı incelenip fiyat verilmesi daha doğru olacaktır. Fikir vermesi açısından 13-15bin dolar civarında olacaktır diye tahmin edebilirim.. saygılarımla
Merhabalar Kerem Bey,
Günlük 13,147 kwh elektrik tüketiyorum. Güneşli bir bölgede oturuyorum. Üç katlı bir ev. Güneş paneli ile ilgileniyorum ancak güvenilir bir firma bulamıyorum. Yanıtlarınız akılcı geldi. Emekli olunca faturalar can sıkar durumda. Telefonunuzu ya da mail inizi alabilir miyim? Aracılık komisyonunuz ne kadar olur bu tüketimdeki bir yer için maliyetleri alabilir miyim . Ege bölgesinde yaşıyorum bu arada.
Teşekkürler , kolay gelsin
Merhaba Neşe Hanım, ilginiz için teşekkür ederim öncelikle.. biz ücreti mukabilinde sizlerle toknoloji konuşup sizin senaryonuza uygun çözümlere birlikte karar vererek profesyonel firmalarla buluşturuyoruz. detaylar için destek@technicall.com.tr adresimize yazabilirsiniz.
2 katlı 8 daireli apartmanımıza maliyet ortalaması ne kadar olur.
Kendim sadece evim İcin yaptirsam catı yada kullanmadigim balkonuma evim dogu güney cephe onun acık 2. Kat tüm gün güneş aliyor fiyat ortalaması ne kadar olur. Bilgi İcin simdiden tesekkürler
Merhaba Doruk Bey ,,
apartmanınızın ortak giderlerini karşılamak için sistem kurulabilir. enerji fazlasını satarak apartmana gelir elde edebilirsiniz.. maliyet konusunda videomuzu inceleyebilirsiniz https://youtu.be/z-XlIw3lr1c saygılarımla
Kerem bey iyi akşamlar. Balıkesir ilinde 450 m2 güneş gören çatısı olan bir işyerim var. Gündüz tarifesinde aylık ortalama 700 – 800 kw elektrik tüketiyorum. Tüketiminin tamamını güneş enerjisi ile karşılamak istiyorum. Tarafınızdan ortalama anahtar teslimi maliyet almak istiyorum.
Merhaba Cenk Bey , bu konuda faturanız ve çatı alan resimlerini destek@technicall.com.tr adresimize gönderirseniz birkaç firmadan geri dönüş sağlayabilirim.. saygılarımla
İyi çalışmalar. 1+1 dairem var. Elekyrik tesisatı sıkıntılı. Bu yüzden alternatif uygulamalarda araştırıyorum. Çatı katı dairem. Bu konuda ki önetilerimiz ne olur. Evin tamamının elekyriğini bu şekilde elde edebilir miyim?
Merhaba , elektrik tesisatı sıkıntılı derken neyi kasdediyorsunuz ? evde bağımsız bir elektrik hattı mı kurmak niyetindesiniz ve akülü sistem mi düşünüyorsunuz ?
Hayırlı günler inşaallah akü süz Güneş enerjisi sistemi ne önerirsiniz ben dairem için düşünüyorum Manisa merkez de
merhaba Zafer Bey , faturanıza çatı alanınıza ve bütçenize göre farklı kW kapasiteler önerilebilir.apartmanda oturuyorsanız bu video makalemiz size fikir verebilir https://www.keremcilli.com/apartman-catisina-gunes-enerji-santrali/
Slm elektirik paneli 12000 kW taktırmak istiyorum yurt dışında yapıyonuzmu lütfen bildirin teşekkürler
Merhaba , yurtdışında bir hizmetimiz bulunmamaktadır saygılarımla
Merhaba Kerem Bey, https://www.youtube.com/watch?v=z-XlIw3lr1c&feature=youtu.be videonuzun sonunda 1 kva için 250 dolara maliyeti olan bir örnek vermişsiniz.
interneti araştırdım sizin maliyetin çok üstünde fiyatlar gördüm. bu konuda ne dersiniz. tşk.
Merhaba idris bey , ne gibi fiyatlar aldınız ? benim videoda söylediğim 1 panel + 1 micro inverter fiyatından bahsettim 250wp veya 300wp panel alıyorsunuz bir tanede küçük dönüştürücü … 1 kw lık bir kapasite değil orada belirtilen.. saygılarımla
şimdi anladım Kerem Bey. demekki ben 1 kw lık kapasitelere bakmışım. bu mlz. almak için önerebileceğiniz bir site var mı? tşk.
Merhaba İdris bey biz ürün tedariği yapabiliriz . öncelikle ihtiyacınızı belirleyip size uygun ürünleri tedarik ediyoruz bu konuda bizi arayabilirsiniz 0850 888 8 222 dir saygılarımla
Benim Memleket Çok Yağış alıyor ve kışın haftalarca kar kalıyor bu sistem benim işime yarar mı?
Merhaba neresi sizin memleket , Türkiye’nin her yerine kurulum yapmak mümkündür
Kerem bey 18 daireli bir binada oturuyorum dairem en ust katin bir alti ben binadaki diger dairelerden bagimsiz bu sistemi catiya kurdurabilirmiyim evim kuzey doguya bakiyor balkonum kuzey cepheli tesekkurler.
Merhaba Halil Bey,
bu konuda bir videomuz bulunmaktadır https://youtu.be/BkSopVx9W4E saygılarımla
Merhaba
2 katlı evimizde 2 klima ve 2 difriz 3 buzdolabı 4 televizyon fırın ve diğer elektrikli makineler var. Ayrıca bahçemizde artezyen suyu çıkarttık. Sulama yapıyoruz yada suale kesilse şu ihtiyacımızı alıyoruz. Alt kat ve üst kat toplamda 600 tl gibi elektrik faturamız geliyor. Ne yapabiliriz yardımcı olurmusunuz.
Merhaba Yeliz Bozkurt , eviniz iskanlı ise güneş enerji santrali kurup enerji maliyetlerinden kurtulabilirsiniz. enerji fazlasını satmanız dahi mümkündür.. profesyonel firmalarla ücreti karşılığında sizleri buluşturabilir. gelen teklifleri değerlendirmeniz konusunda teknik danışmanlık sunabiliriz.. destek@technicall.com.tr mail adresimize yazabilirsiniz. saygılarımla
Merhaba
Ben tarlama bir konteyner koydum ve aydınlatması için sizden fikir ve maliyet konusunda yardım istiyorum burada 3 adet ampul var kullanılacak olan tabi ki hepsi aynı anda değil ve bir adet buzdolabı olacak.yardımınız için şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba Ömer bey ,
bu konuda kullandığınız ürünlerin watt güçlerini ve kaç saat kullanacağınızı belirlemek gerekir. doğru düzgün bir sistem 10 bin civarında olur sanırım. ucuz ürünlerde var 3-5 bine de yapıyorum diyenler olacaktır. HEsap yapılmadan kurulan sistemler problem çıkarıyor . dikkat ediniz
saygılarımla
iki katli dublex yaklasik 600 metrekare olan evde, 3 tane klima, 36 kw kombi ve diger elektrikli ev aletleri mevcut. nasil bi sistem kurmam gerekiyor..ortalama bana kac paraya mal olur?
merhaba fuat Bey
bu konuda faturanızdan yola çıkarak hesap yapmak gerekir. genel fikir vermesi açısından videomuz fiyat konusunda size bilgi verecektir https://youtu.be/z-XlIw3lr1c saygılarımla
Merhaba. Ben evimin elektirik ihtiyacini karsilamak istiyorum.aylik faturamiz 250 kwh. Evi merkezi isitma Sistemi ile isitiyoruz(akilli kazandan kaliferlere). Benim merak ettigim bu isitma sistemi kazansiz gunes enerjisi paneli ne baglanirmi.
Merhaba Feride Hanım , 250 kWh güneş enerji yatırımı için az bir tüketim miktarı diyebiliriz. ısıtma soğutma sistemini tabiki entegre edebilirsiniz. Güneşten elektrik üretmek ve enerji fazlası ile su ısıtmak mümkündür lakin ilk yatırım maliyeti yüksek gelebilir.
Arsamız kadastro yoluna uzak. Diğer arsa sahipleri kullanım izni vermeyince mecburen akülü bir güneş enerjisi sistemi kurmak durumundayız. 1400 metrekarelik arsamızda küçükbaş hayvan çadırı, konteyner, aydınlatma lambaları, kameralar vs. olacak. Anahtar teslimi fiyatı ne olur? Her yere kurulum yaptığınızı belirtmişsiniz. Selamlar.
Merhaba Ömer Bey , bu yazdığınız bilgilerle size teklif veren bir firma olursa onunla çalışmayın demek isterim öncelikle.. neden böyle söylediğimi bu videomuzdan anlayabilirsiniz https://youtu.be/mzql-UxiXNw Biz çözüm ortaklarımızla kurulum yaptırabiliyoruz . bu konuda çalışma şeklimizi ararsanız anlatabiliriz 0850 888 8 222 çağrı merkezimizin numarasıdır.. saygılarımla
Merhabalar,
Ben ufak da olsa bir başlangıç yapmak ve sistemi öğrenmek istiyorum.
Tercihim aküsüz başlamak, dolayısıyla depolama olmayacaktır diye tahmin ediyorum.
Günün belirli saatlerinde ufak araç gereçleri (telefon şarjı, powerbank gibi) şarj etmek için kullanabilirim.
Böylesi bir kullanım için öneriniz ne olur, nasıl bir panel ile başlangıç yapmalıyım?
Kurulum kısmını kendim yapabilirim diye düşünüyorum ancak panellerin çıkışı nasıldır bu konuda bilgilendirme rica ediyorum.
Teşekkürler ve iyi çalışmalar.
Merhaba Mert Bey basit cep telefonu şarjı için bu videomuzdaki ürüne benzer bir ürün kullanılabilir. Akü bulunmuyor https://youtu.be/oelct6lZJB0 saygılarımla
Merhabalar,
Paneli nereden bulabiliriz, kullanımı kolay mıdır?
Verdiği çıkışı değiştirmenin yolu var mıdır? (5 Volt, 1 Amper, 5 Watt)
Değişmeden kullanımı sıkıntı olur mu?
Paneldeki enerjiyi depolamak istesek ne yapabiliriz?
Panel enerji konusunda pek yeterli gelmedi, hem bu paneli hem de bir üst segmentini nereden bulabilirim?
Boyut olarak en fazla A3 boyutunda bir panel önerisi istesem fiyat performans olarak ne önerirsiniz?
Teşekkürler ve iyi çalışmalar
selamun aleykum Kerem Bey
evimin faturası 250 tl dir
ben evimin elektrigini tamamen şebekeden bagımsız kendi elektrigimi ges/den almak istiyorum.
evim 70 m2 dir
bu sistemi ciddi olarak yaptırmak istiyorum.
acil olarak dönüş yaparmısınızz.
sevgilerimle.
Merhaba Mert Bey ,
bence 250 TL fatura ödeyen bir sistemi şebekeden bağımsız yapmamalısınız . şebeke bağlantılı ve enerji fazlasının şebekeye satışını yapabildiğiniz sistem daha doğru olur .. Çünkü sizin enerji tüketiminizi tamamen akülü bir sisteme geçirmek çok ciddi maliyetler çıkarır
Kerem Bey selamlar;
çatı dubleks, radar mevkii yenibosna’da, 80+80=170 m2’lik evime güneş enerjisi ile elektrik üretmek istiyorum. bu ay corona sebebiyle tüm ahali evdeydik ve faturası 250 tl ödenen bir ev sahibi olduğum belli oldu. Ciddi katkınıza ihtiyacım var diye düşünüyorum. Nasıl yapalım?
Merhaba Ersoy K
çatının kullanım hakkı size ait ise 10 kw a kadar güneş enerji santrali kurabilirsiniz 250 TL fatura yıllık her ay bu civarlarda ise size 2-3 kw kapasite bile yeterli olacaktır.. bu konuyla ilgili biz size destek sağlayabiliriz. Profesyonel firmalardan size teklifler alabiliriz ve seçim yapmanızı sağlayabiliriz. Bu durum kötü niyetli olarak çokça kullanıldığı için artık bunu farklı bir sistem ile gerçekleştiriyoruz.
Merhabalar.
Bizim binamizda şantiye elektriği kullaniliyor. Her ay tek fatura geliyor ve anlaşamiyoruz. Ben 2+1 evim için düşünüyorum bu konu hakkindaki fikriniz nedir.
Merhaba Kadir bey , sistemden ayrılıp akülü bir sistem düşünüyorsanız tavsiye etmem. Bu süreçte tavsiye olarak elektrik taahhüt firmaları ile görüşmenizi öneririm. güneş enerjisi ilk yatırım maliyeti olarak yüksek gelebilir … Evinizin elektrik aboneliğini yaptırdığınızda güneş enerjisini tekrar düşünmenizi öneririm saygılarımla
Merhaba Elektrik taahhüt firmalarından kastınız nedir hangi firmalardır? benze durumu yaşamaktayız bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Anahtar teslim tüm evrak süreçlerini ve kurulumu gerçekleştiren firmalar
Merhabalar. Ben bahçeye konteyner ve küçük dam yapmak istiyorum elektrik yok olduğu yerlerde bir tane 24 saatte 1.90 kwh enerji tüketen buz dolabı 4 tane telefon, 2 tane tablet 5 tane lâmba birde fırın çalıştırmak istiyorum, bize nasıl bir malzeme kullanmayı tavsiye edersiniz bize maliyeti nedir izmirin köylerine sevkiyat ve kurulum ücret ve süresi ne kadar olabilir,teşekkürler.
Merhaba Ali Bey, akülü sistemler detaylı çalışma gerektirir. Bizde daha önce iyi niyetli olarak bir çok isteğe cevap verdik ama sonuç bizim adımıza hoş olmadı .. ön ödemeli şekilde çalışıyoruz , hem sizin , hem bizim hemde kurulum ekibinin lehine olan sistem. bu şekilde destek isterseniz destek@technicall.com.tr adresimize iletişim bilgilerinizi yazmanızı rica ederim.. saygılarımla
Merhaba Kerem bey,
Evimede 3 faz elektrik kullanıyorum. Aküsüz bir güneş enerjisi sistemi kurmak istiyorum. Elektrik altyapısının 3 faz olması işimi zorlaştırır mı? Kuracağım sistem daha mı maaliyetli olur?
İyi günler,
Merhaba Levent Bey , hiç zorlaştırmaz inverteri 3 faz olarak alırsınız. Aküsüz şebeke bağlantılı sistemler mantıklı olabilir. Profesyonel olarak kurulum firmalarından sizler için teklifler alabiliriz ..ilgilenirseniz detaylar için destek@technicall.com.tr adresimize e-posta göndermenizi rica ederim.. saygılarımla
Merhabalar kerem bey bizim 60 metre kare çiftlik evimiz var elektrik cektirmiyoruz.çiftlik evimizde bir normal boyutta buzdolabı bir adet TV LED de olabilir 4 adette tasarruflu lamba kullanmak istiyoruz.Kac para maliyetli bir solar sistemi kurmamız gerekir yardımcı olabilrmisiniz veya siz temin ediyorsanız sizden tedarik etmek isteriz.Şimdiden teşekkür ederim.Saygilar.
Merhaba Serkan Bey , fırsatınız varsa elektrik çektirmenizi öneririm.. güç olarak değer vermeniz gerekir bütün buzdolapları aynı değil lambalar televizyonlar… ama şunu söyleyeyim 3-5 bin TL ye kesinlikle olmaz.. https://www.keremcilli.com/3-bin-tl-5-bin-tl-ye-gunes-enerjisi-olmaz/ video makalemi incelemenizi öneririm..
Merhaba, 110 m2 bir evim var, tarlamın içinde elektriğe herhangi bir ulaşım imkanım bulunmamakta. Sadece buzdolabı, televizyon ve telefonları şarj edecek kadar enerji olsun istiyorum. Nasıl bir sistem kurmam gerekir ve maliyeti nekadar olur acaba. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba isa bey bu konuda akülü sistemler kullanmayı bilmeyince kısa zamanda sorunlar çıkartabiliyor 3-5 bin TL ye olmayacağını söyleyebilirim https://www.keremcilli.com/3-bin-tl-5-bin-tl-ye-gunes-enerjisi-olmaz/ okuyup izlemenizi öneririm saygılarımla
140 m2 dublex evim var Ankara da yaşıyorum
Elektrik faturası ödemek zor gelmiyor fakat kış aylarında ısınma problemi yaşıyorum kombi yaktigimda doğalgaz faturası çok geliyor ve ev ısınmıyor evin koridor kısmına infirared ısıtıcı kullanıp (yaklaşık 1800 watt tüketiyor) böyle ısıtmak istiyorum kış aylarında çoğu zaman güneş olmuyor nasıl birşey tavsiye edersiniz.Tsk ederim
Mehmet Bey kış aylarında da güneş enerji sistemleri elektrik üretimi yapıyor. Yaz kadar olmasada enerji üretimi vardır. Bu konuda youtube kanalımızda https://www.youtube.com/c/technicall_tr bir çok gerçek veri bulabilirsiniz.. bence güneş enerjisi çözüm olabilir.
İstediğim şartları sizden talep etsem kaç TL ye hizmet almış olurum
Merhabalar. Günlük ortalama 7 kwh tüketen birinin kaç kw lık sisteme ihtiyacı vardır?
Merhaba Burak Bey 1-2 kw kapasite olabilir.. saygılarımla
Elektrikli bir arac satin alma asamasindayim. Sadece aracimin sarji icin kullanmak mumkun mu? Araca ozel bir panel sistemi kurulabilir mi? Evim bahce icinde iki katli ev ve antalyada bol gunes alir Durumda.
Merhaba Kemal Bey , sadece araba için değil bence tüm ev için bir sistem yaptırılabilir , şebeke bağlantılı bu sistem ile akü olmadan ( şehir şebekesini akü gibi kullanabilirsiniz) gece gündüz elektrik tüketiminin sizin için bir farkı kalmaz. gece tüketir, gündüz ürettiğiniz ile karşılığını verirsiniz. Aylık mahsuplaşma diyoruz buna. Bir ay boyunca şebekeden ne aldın , şebekeye ne verdin ( kWh) olarak bakılan bir sistemdir.. Detaylı profesyonel destek ve firmalardan teklifler aldırmak için destek@technicall.com.tr adresime mail atabilirsiniz. saygılarımla
Evimin çatısına güneş enerjisi yaptırmak istiyorum. detaylı bilgi alabilir miyim ?
merhaba Ahmet Bahadır Bey , destek@technicall.com.tr adresimize ortalama ödediğiniz faturatutarınızı yazarsanız size aşağı yukarı fikir vermesi için bazı bilgiler paylaşabiliriz. Sonrasında yaptırmak isterseniz, sizi ücreti karşılığında profesyonel firmalar ile tanıştırabilir, gelen tekliflerin teknik detaylarını anlamanıza yardımcı olabiliriz.. saygılarımla
Merhabalar, bir dönümlük arazim var.İçine konteynır koydum.Şuan için 5adet led ampül,normal boy bir buzdolabı,bir tv ve bir fırın kullanılacak.Devamındada alanın tamamına yapılan peyzaj ışıklandırmalarını bu sistemle aydınlatmak istiyorum.Yer yılın büyük bölümü yoğun güneşli geçen ege bölgesinde.Öneriniz ve tahmini fiyatınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Hüseyin Bey ,
fırsatınız varsa şehir şebekesi getirtin derim. sonra bütçeniz kalırsa şebeke bağlantılı sistem kurmanızı öneririm..
bence 10-15 bin bandının altında olmayacaktır. akülü sistemleri zorunlu değilseniz çok kullanmayın derim saygılarımla
Cevabınız için çok teşekkür ederim
SLM BAYMAK 1800 BTU İNVERTÖR KLİMAM VAR GÜNEŞ ENERJİ PANELİ İLE BAĞIMSIZ ÇALOIŞTIRMAK İSTİYORUM MALİYETİ NE KADAR OLUR CVP YAZARSANIZ SEVİNİRİM..
Merhaba Salih Sefa Bey , gece gündüz şebekeden bağımsız akülü bir sistem önermem .. maliyet için kwh tüketim değeri gerekir .. kaç saat çalıştıracaksınız bilgisi gerekir ama şunu kesin söyleyebilirim 5-10 bin gibi rakamlara olmaz
Çok teşekkür ediyorum.
Kerem Bey Merhaba
Size telefon ile nasıl ulaşabilirim.
Panel sistemi kurmak istiyorum.
Bayan olduğum için güvenli insanlarla çalışmak istiyorum.
Marmaris ten sevgi ve selamlarımla.
Melda BAĞLI
telefonda konuştuğumuz üzere , ne zaman isterseniz yardımcı olmaya çalışırız, Marmaris e selamlar
çamasır mak.5ampul.iki tv buzdolabını çalıştıracak panel için fiyat istiyorum.
merhaba Mustafa bey , biz ürün satışı yapmıyoruz .. bu bilgilerle doğru sistem hesaplanamaz , güç tüketimlerini bilmek gerekir kaç kWh? bu haliyle size teklif veren firmalardan ürün almamanızı öneririm
Mrb.
Aylık ortalama, 165.022 kw sarfiyat var. Sayaçtakı aylık kullanım.
Sistemi kuracağım bölgede elektrik yok.. sürekli kullanımda. sandık tipi derin dondurucu ve standart buzdolabı sürekli kullanılacak. Tv akşam saatlerinde ve bazen gündüz. 4 adet aydınlatma.
Maliyeti ne olur ?
merhaba Ferhat Bey , bu şekilde bir hesaplama yapılamaz . kWh olarak günlük tüketimi bilinmeli ona göre tasarım yapılmalıdır. Ama genel olarak bahsettiğiniz sistem için 15-20 bin liradan aşağıya sistem olacağını sanmıyorum( sağlıklı uzun ömürlü bir sistemden bahsediyorum )
Turkiyede yasiyoruz neden iscilik de dolar olarak hesapliyonuzki ben anlamiyorum malzeme dolarla geliyor diyelim iscilikdemi dolarla geliyor neden tl degilde dolarr bir bardak cay ida dolarla iciyonuz o zaman. Ev sahipleride sizlere cay vetsede yemek versede dolar hesaplarlar bana gore dolar neki tl nin durdugu yerde iscilikde dolarsa ben bunda supe ederimmm
merhaba Ömer Bey, sektördeki firmalardan teklif aldığınızda teklifin yarısı Türkçe yarısı yabancı para birimi olmuyor maalesef..Siz özellikle öyle olsun isteyebilirsiniz sonuçta müşteri her zaman haklıdır diyen firmalar olabilir.. Neden işçilik dolarla diyeceğimize, neden malzemeler dolarla diye düşünmenin daha yararlı olacağı kanaatindeyim. ( yorumunuzda dolarla malzeme gelmesini normalmiş gibi kabul ediyorsunuz)
Merhaba Kerem Bey, 2 katlı villam için şebekeden bağımsız 5 kW gücünde bir güneş paneli sistemine ihtiyacım var. Bulunduğum bölgedeki elektrik dağıtım şirketi evime enerji verebilmek için trafo kurulması gerektiğini söyledi. Yatırım programına aldılar ancak iki yıl kadar sürebilirmiş. Lafın kısası ben trafoyu kendim kurmadıkça enerji alamayacağım. Bundan dolayı ges kurmak istiyorum. 5 kW’lık güç benim için gayet yeterli. Ancak 15.000 $ gibi fiyatlar aldım. Sizce bunun asıl maliyeti ne kadardır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Melisa hanım bazen trafo kurma maliyeti güneş enerjisi kurmaktan uygun olabiliyor. bu konuda sanki size daha önce cevap verdim diye hatırlıyorum
Ya k artık. 15 bin dolar ne kardeşim günlük 4 saatlik güneslenne hesabına göre bile 20-25 TL , hatta bu oara için ipazarlik bile yaprsin. Kusura bakmayın işin bo…unu cikarmislar. Siz villa deyince satıcı ellerinu ovuşturarak fiyat vermiş.
Merhaba Kerem Bey, 3 kW lık bir sistem için ne kadara güneş paneli kurulabilinir?
Merhaba %50 daha fazla bile kurulabilir 4,5kw gibi .. şartlara göre belirlenir ezber bilgi değildir
Merhaba Kerem Bey
Antalya ‘da dubleks villama güneş enerjisi paneli yaptırmak istiyorum. Güvenilir bir firma tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Teşekkür ederim.
Merhaba ,biz ücreti mukabilinde sizleri profesyonel kurulum firmaları ile bulusturabilir ve gelen teklifleri teknik açıdan değerlendirmenize yardımcı olabiliriz
Evimde lambalar, buzdolabı, fırın, bulaşık ve çamaşır makinası çalıştığı zaman 3 kW ongrid inverter yeterli olur mu?
Asıl sorum bütün bu ev aletleri ofgrid inverter üzerinden mi besleniyor (offgrid deki gibi) yoksa ofgird inverter şebekeye destek mi sağlıyor.
Şimdiden teşekkürler.
Evimde lambalar, buzdolabı, fırın, bulaşık ve çamaşır makinası çalıştığı zaman 3 kW ongrid inverter yeterli olur mu?
Asıl sorum bütün bu ev aletleri ongrid inverter üzerinden mi besleniyor (offgrid deki gibi) yoksa ongird inverter şebekeye destek mi sağlıyor.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba , şebeke bağlantılı sistemler gücü yettiğince evin tamamını besler , yetmeyen kısmı şebekeden alır fazlası olunca şebekeye verir.. aylık olarak mahsuplaşma yapılır bir ay içinde kaç kWh enerji aldın verdin değerine bakılır
Kerem Bey Size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarası alabilir miyim?
merhaba okan Bey , konuyu öncelikle destek@technicall.com.tr adresimize iletir misiniz, teşekkür ederim
AMASYA TASOVA KOYUMDE IKI KATLI 250 mkare evim var evimi elektrikli kaluruferle isitiyorum gunes enerjisi kurdurmak istiyorum fiayat ne olur
merhaba , fiyat için daha fazla detay gerekir. örneğin 1000TL civarında bir fatura ödüyorsanız yaklaşık 11-12 bin dolar civarında bir yatırım gerekebilir
Merhaba kerembey sadece evimde aydınlatmada kullanmak istiyorum 150 180 TL arasında değişiyor faturam bana maliyeti neler hangi cihazları önerirsiniz
merhaba Şükrü Bey , bütçeniz kadar sistem kurmak mümkün.. benim önerim ; yasal süreçlerle ilerleyip ( mühendislik firması hallediyor herşeyi) ömürlük bir güneş enerji sistemi kurmanız
Merhabalar Kerem bey benim 150 metrekare müstakil evim var köyde yaşadığım halde anlamadigim sebebten dolayı yüksek mevlada elektrik ücreti geliyor iki sefer saat değişimi yaptılar ama hala yüksek köydeki herkezden .terasım var ben tamamen güneş enerjisinden elektrik kulllanim sağlamak istiyorum bana maliyeti ne kadar olur acaba
merhaba , yapılacak sisteme göre farklı fiyatlar olabilir. Örneğin 450-500TL civarı (eski fatura zam öncesi) ödüyorsanız yaklasık 6-7 bin dolar civarında bir yatırım gerekebilir. saygılarımla
şu an 4000 kwh tahminen 90-100 bin lira. ayda örneğin 1000 lira fatura gelen bir ev ise (yeni zamlar nedeniyle) , 100 bin liralık kurulum maliyeti ancak 100 ayda amorti edebilir. yani yaklaşık 8 yıl. bu da arada ek bir bakım vb maliyeti çıkarmazsa. o yüzden hiç de ekonomik olmuyor ki…
merhaba , herkesin bir fikri var tabiki saygı duyuyoruz.. uzun yıllar çalışacak bir sistem olarak bakabilmek önemli , sadece maddi değil çevre boyutu da önemli ancak öncelik sıralaması farklı olabiliyor
Ben de güneş enerji sistemi kurmadan önce amortisman ve başa baş noktası analizi yapmıştım geçen sene. O zamanki enflasyona göre 8 yılda geri kazanıyordum. Ancak Enflasyon ve dünyadaki enerji dalgalanmaları ile birlikte o süre daha şimdiden 5 yıla indi. Yani Türkiye ve dünya enerji piyasalarını tahmin edemiyoruz ve muhtemelen her geçen sene bundan daha pahalı olacak.
Güneş enerjisi her evin ve işyerinin değişmez bir parçası olacak tıpkı buzdolabı çamaşır makinesi gibi.
Merhaba çiftliğim var bir köyde yaşıyorum elektriğim eski faturaya göre 1500 TL geliyordu. Kurutma makinası kullanıyorum ısıtıcı , çaycı ve suyumuz kuyudan geliyor üç buz dolabı 2 difriz çamaşır bulaşık makinesi var acaba yaklaşı ne kadar birmaliyetle kurabiliriz sistemi.
Merhaba , 1500 TL faturayı ortadan kaldırmak için belki 13-15 bin dolar civarında yatırım gerekebilir
Tam da benim merak ettiğim sorulardı, hepsine cevap vermişsiniz çok teşekkürler. Ben Makina Mühendisiyim ve bu konuları sizin gibi mühendis birinden teknik detayları ile öğrenmek çok doyurucu ve anlaşılır oluyor.
Ben de daha önce balkonumda Off-Grid bir sistem kurdum ve güneş enerjisini tanımaya çalıştım. Şu anda müstakil evim var ve ben güneş enerjisi kurmaya çalıştıkça başka masraflarım çıktı maalesef başlayamıyorum bir türlü. Paylaştığınız fatura verileri benim bu ayki kullanımımın aynısı 🙂 Bu nedenle ben de on-grid sisteme giriş için sizin Aralık’ta paylaştığınız dünyanın en küçük inverteri ile 270Wp bir panel alıp deneme yapmak istiyorum. Evimin gün içi tüketimi toplam tüketimin %40’ı kadar, dolayısıyla bir nebze de olsa düşecektir.
İlginiz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum, Solarex’te umarım karşılaşırız…
Merhaba ben adana da ikametgah ediyorum kasap dükkanı isletiyoum 3 tane derin dondurucu ve 1 adet reyon dolabı klima ve 220 voltla çalışan bir soğuk hava depom var bunun için bir fiyat alabilirmiyim ama klima ve soguk hava deposunu sadece yazın kullanıyorum bilgilendirirseniz sevinirim
Merhaba , güç tüketimi veya fatura üzerinden konuşmakta fayda var. Söylediğiniz şekilde fikir yürütmek zordur
iyi çalışmalar; 56metrekare, mahallede elektrik olan konteynerden yapılı tek katlı evimin elektriğini üretebilirmiyim? .sıcak su ile klima da kullanmak istiyorum.fazlasını satmayı düşünmüyorum.maliyeti öğrenebilirmiyim.Ayrıca ne kadar zamanda
bitirebilirsiniz.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
merhaba, eviniz iskanlı ise elektrik kullanılan her şey için güneş enerjisi kurulabilir. evrak süreçleri projelendirme işleri için bir mühendislik firması bulmalısınız. Kurulum en fazla bir haftada biter evrak işleri 3 ay civarında sürecektir. Bu sürede çalışır vaziyette olur sistem tasarruf etmeye hemen başlarsınız. biz kurulum yapmıyoruz, ücreti mukabilinde profesyonel firmalarla sizi buluşturabiliriz
Günlük 37kwh tüketimim var. Apartman daiiresiinde oturuyorum yasaya takılmadan güneş enerji sistemini kurdurabilir miyim ?
Merhaba Caner Bey, yasaya takılmamak için çatı kullanımı konusunda apartman sakinlerinden izin alabilirseniz 8-10 kW yaklaşıl 50-60 metrekare alanda kurabilirsiniz
ben yurtdisinda yasiyorum tum sorulari yanitlari okudum .yilda birkac hafta geliyorum bu birkac haftada sebeke olmadan panellerle
tum evin ihtiyacini karsiliya biliyormuyuz duzdolabi aydinlatma klima vb. evin ihtiyaci bunu ogrenmek istiyorum tesekkurler
Merhaba Mesut Bey, birkaç haftalık yapılacak konaklama için bu kadar büyük yatırım bence çok mantıksız olacaktır. Teknik olarak gerekli yatırım ile evinizin tüm ihtiyacını güneşten karşılayabilirsiniz ama yılın geri kalanında boş durması , bence yazık olur
Kerem bey merhaba evim dublex çatı katı aylık ortalama 2000-2100 kw elektrik tüketiyoruz direk şebeke bağlantılı bir sistem kurdursak ve bu sistem en azından 1500 kw sını karşılayacak elektrik üretse bize maliyeti ne kadar olur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Merhaba Selin Hanım, 15 kW civarında bir sistem kurarsanız özellikle yaz aylarında rahatca 2000kWh civarında üretim yapabilir. maliyet yaklaşıl fikir vermesi için söylüyorum 20 bin dolar civarlarında olacaktır.
5 daire olan bir apartmanda çatı katında yaşıyorum aylık 400 civarı elektrik parası geliyor.isinma dahil düşünürsek toplam maliyet ne kadar tutar ,çatıda ne kadar alan lazım bu iş için ve gerekli izinler falan nelerdir
Merhaba Koray bey, 400 TL güneş enerjisi yatırımı için bence düşük bir tutar. ısınmayı dahil edersek dediğinizde net birşey canlanmıyor. “araba alacağım kaç para der gibi” .. https://www.keremcilli.com/gunes-enerjisinden-elektrik-uretimi-soru-cevap/ izlemenizi veya okumanızı öneririm. tahminim 10-15 bin dolar seviyelerinde olabilir
200 metre kare evime bağlatmak istiyorum Mardin’de yaşıyorum kullanılacak malzeme çamaşır makinesi buz dolabı fırın televizyon yemek ocağı bide ampuller
Merhaba izzettin Bey , şebeden ayrı akülü bir sistem düşünüyorsanız? bu saydığınız ürünlerin kaç watt olduğunu ve kaçar saat çalıştıracağınızı da söylemeniz gerekir.
Slm antalya kalasan saki evime güneş enerjisi için teklif almak istiyorum 05324358853
Merhaba Bayram Bey, biz ücreti mukabilinde sizlerin hangi güneş enerjisi sistemine ihtiyacınız olduğunu birlikte belirliyoruz. Sonra profesyonel firmalardan teklifler almanızı sağlıyoruz ( onlar gelip keşif yapıyor) sonrasında gelen teklifleri teknik açıdan değerlendirmenize yardımcı oluyoruz. içiniz rahat şekilde, ne satın aldığınızı bilerek yatırım yapıyorsunuz. iletişim bilgilerinizi destek@technicall.com.tr adresimize iletirseniz detaylı bilgi verebiliriz